Grillad seitan med lime

Serverar: 2 portioner

Vegetariskt grillalternativ.

Ingredienser

  • 3 smk balsamvinäger
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2,5 dl sojagrädde
  • svartpeppar, krossad
  • 4 st seitanfiléer (traditionellt bakade)
  • 2 st limefrukter
  • ruccolasallad
  • Instruktioner

    Vi förbereder genom att marinera seitanfiléerna i 5 timmar eller mer. Blanda vinäger, vitlök, olja och peppar och häll över filéerna. Ta upp filéerna ur marinaden. Grilla filéerna 1-2 minuter på var sida eller tills de är genomstekta. Halvera limefrukterna och lägg på grillen under tiden så att de karamelliseras. Arrangera rucolasalladen på tallrikar. Skär filéerna i skivor och lägg ovanpå bladgrönsakerna. Servera med klyftpotatis och limefrukterna. Stänk över balsamvinäger.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben