Grillad fläskfilé med paprika- och örtsås

Serverar: 4 portioner

Härlig sommarmat!

Ingredienser

  • 2 röda paprikor, tärnade
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl kalvbuljong
  • 2½ dl grädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk basilika, färsk
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 400 g fläskfilé, putsad, i tunna skivor
  • 2-3 msk grillkrydda vitlök/örter
  • 50 g pinjenötter
  • Kanelbasilika
  • Instruktioner

    Fräs paprika och vitlök i olja. Tillsätt vinäger och buljong. Låt koka i 5 minuter. Mixa i matberedare. Häll tillbaka i kastrull och koka upp. Tillsätt grädden och red av med vetemjöl. Smaka av med basilika, salt och socker. Grilla fläskfilén och pensla på med grillolja. Rosta nötterna i en torr stekpanna. Lägg fläskfilén i såsen. Strö över pinjenötterna. Garnera med färsk kanelbasilika. Servera med nykokt pasta

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Heisjo 19 september 2011

    Verkligen jättegott!! hade ingen kanelbasilika över men saknade det inte heller!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben