Baguette med örtomelett, ricotta och grillad paprika

Serverar: 4 portioner

Omelett mättar och är gott såväl varmt som kallt i också smörgås. Ricottan smakar gott till grillad paprika. Satsa gärna på en dyrare paprika som är inlagd i olja.

Ingredienser

  • Omelett
  • 6 ägg
  • 4 msk standard mjölk, 3%
  • 2 dl örter, hackade
  • 100 g parmesan, riven
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör och rapsolja, att steka i
  • Till servering
  • 4 baguetter
  • 4 hela grillade, inlagda paprikor, (finns på burk)
  • 2 dl ricotta, eller annan färskost
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ägg, mjölk, hackade örter, parmesan samt salt och svartpeppar.
    2. Värm upp en stekpanna med smör och rapsolja. Häll i hälften av omelettsmeten i pannan. Rör försiktigt i smeten den första minuten, låt sen omeletten grädda färdigt på låg värme tills den stannat och fått en fin stekyta på undersidan. Det tar cirka 8–10 minuter. Stjälp upp omeletten på en tallrik och grädda sedan ytterligare en omelett av smeten som är kvar.
    3. Dela baguetterna på hälften. Strimla paprikan grovt. Bred rikligt med ricotta på baguetternas bottenhalvor. Dela omeletterna på mitten och lägg en halva på varje baguette vik eventuellt dubbelt.
    4. Toppa med grovstrimlad paprika samt lite flingsalt och svartpeppar. Lägg på baguetternas överdelar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben