Köttfärsfylld canneloni med fetaost och spenat

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Fantastisk gott med ett glas Rött till !!!

Ingredienser

  • 400 gram nötfärs
  • 3 dl krossade tomater på burk
  • 1 dl vatten
  • 1 hackad gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 100 gram smulad fetaost
  • 100 gram fryst spenat
  • 1 paket cannelonirör
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl riven grevéost
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200º. Koka upp tomater, vatten, lök och kryddor. Rör ner färsen och koka ca 15 min tills vätskan kokat in. Låt svalna och tillsätt spenat och fetaost. Lägg färsen i spritspåse eller plastpåse och fyll cannelonirören. Packa rören tätt i en ugnssäker form. Blanda creme fraiche med osten och täck cannelonin. Gratinera ca 30 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    FAE 12 juni 2009

    Lägger upp en bild till detta smarriga recept.

    tildaolouise 6 januari 2010

    Detta var jättegott

    sarco 29 januari 2010

    helt okej smak.. för mycket creme fraiche dock. tycker det är godare med vanlig bechamelsås istället

    nermina_maca 14 mars 2011

    super gott,

    Fredrikulrikaaronelias 21 juni 2011

    Jag tyckte jätte mycket om detta recept. Men jag valde att göra en baschamel sås och blanda i lite riven ost som jag hällde över istället för creme fraish.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben