Det här är väl värt att prova - annorlunda goda smaker...
Ingredienser
1 lammlår ca. 2,5 kg
2 scharlottenlökar
10 svarta oliver
100 g soltorkade tomater
80 g fetaost
2 tsk Provence kryddor
½ tsk salt
1 tsk peppar
Instruktioner
Ugn 125 grader.
Bena ut lammsteken.
Skär lök, oliver, tomater och fetaost i småbitar.
Fördela detta i lammsteken och salta och peppra.
Rulla ihop lammsteken och snöra ihop den väl med bomullssnöre.
Lägg steken i en långpanna. Stick in en stektermometer, men inte i fyllningen. Stek i ugnen till termometern visar 70 grader för rosa och 76 grader för grå.
Låt steken vila i ca 20 minuter innan du skär upp den.
Servera steken med ugnsbakade potatisar eller hasselbackpotatis och en saftig tomatsallad och lätt stekta färska champinjoner.