Lammstek fylld med fetaost och tomater

Serverar: 8 portioner

Det här är väl värt att prova - annorlunda goda smaker...

Ingredienser

  • 1 lammlår ca. 2,5 kg
  • 2 scharlottenlökar
  • 10 svarta oliver
  • 100 g soltorkade tomater
  • 80 g fetaost
  • 2 tsk Provence kryddor
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 125 grader.
    2. Bena ut lammsteken.
    3. Skär lök, oliver, tomater och fetaost i småbitar. Fördela detta i lammsteken och salta och peppra.
    4. Rulla ihop lammsteken och snöra ihop den väl med bomullssnöre. Lägg steken i en långpanna. Stick in en stektermometer, men inte i fyllningen. Stek i ugnen till termometern visar 70 grader för rosa och 76 grader för grå. Låt steken vila i ca 20 minuter innan du skär upp den. Servera steken med ugnsbakade potatisar eller hasselbackpotatis och en saftig tomatsallad och lätt stekta färska champinjoner.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben