Potatislåda med tomat och mozzarella

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Ett lyckat experiment som bör passa hela familjen

Ingredienser

  • 5-6 kokta kalla potatisar
  • 4 ägg
  • 1 dl grädde/mjölk
  • 1-2 tomater
  • 150 g mozzarella
  • Färsk persilja
  • Citronpeppar
  • Olja
  • Instruktioner

    Pensla en ugnsfast form med lite olja i botten och en liten bit upp på kanterna. Skiva ner potatisen i tjocka skivor. Blanda äggstanning på äggen och grädden/mjölken (jag hade ingen mjölk hemma när jag skapade rätten så därför blev det grädde, men det funkar alldeles säkert lika bra med mjölk) och ös den över potatisen så det precis täcker. Strö över hackad färsk persilja i valfri mängd. Skiva tomaten och mozzarellan i lagom tjocka skivor, så som man önskar. Tomatskivorna delas med fördel på hälften. Varva tomatskivorna med mozzarellan ovanpå potatisen, strö över citronpeppar eller annan valfri krydda och sätt i mitten av ugnen på 175 grader i ca 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat. Serveras med lax och någon kall sås

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben