Saffransklädd kyckling

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

En god pastasås som passar särskilt bra i juletid.

Ingredienser

  • 6 kycklingfiléer
  • 4 msk smör (till stekning)
  • 5 schalottenlökar
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • ½ g saffran
  • 1 stor röd chili
  • 1 röd paprika
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk mango chutney
  • 2½ buljongtärningar höns
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Strimla kycklingfiléerna och bryn dem i smör i stekpanna. Salta och peppra lätt. Låt kycklingbitarna vila i en skål medan du gör såsen.
    2. Finhacka löken och fräs den i smör i en stekgryta tills den mjuknat.
    3. Finhacka chili, hacka paprikan i något större bitar och låt detta fräsa med lökhacket någon minut.
    4. Stöt saffran i en mortel, häll på en msk ren sprit.
    5. Häll grädde och saffran i grytan med lök/chilihacket. Tillsätt kyckling, mango chutney och buljongtärningar och låt grytan sjuda 7-10 min.
    6. Om du serverar rätten med grön pasta, kokta morotsslantar och broccoli blir måltiden en fest både för öga och gom.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben