100 g torkad orzo eller - 6 msk annat mjuk ris / pasta
2 ägg
4 msk citronsaft
Salt
peppar
Finhackad , färsk persilja , till garneringen
Bröd , till serveringen
Instruktioner
Häll buljongen i en stor kastrull och låt den koka upp på medelhög värme. Häll i orzon och koka i 8-10 min eller tills pastan är precis färdig.
Vispa äggen i en skål i minst 30 sek. Häll i citronsaften och vispa i ytterligare 30 sek.
Sänk däefter värmen under kastrullen med buljong och pasta till dess att buljongen slutat upp att koka.
Rör gradvis ner 4-5 msk av den varma buljongen i citron och ägg bladningen. Vispa konstant. Häll gradvis i ytterligare 2 1/4 dl buljong. Vispa under tiden så att äggen inte skär sig.
Häll gradvis citron och äggbladningen i kastrullen. Vispa tills soppan tjocknar en aning. Den får inte koka. Salta och peppra efter smak.
Ös upp soppan i djupa tallrikar och strö över hackad persilja. Servera tillsammans med färskt bröd.
Blir bättre om man separerar gulan och vitan, vitan vispas hård och citron-saften droppas ner i den. Gulan vispas samtidigt som man droppar varm buljong i den.
Blir bättre om man separerar gulan och vitan, vitan vispas hård och citron-saften droppas ner i den. Gulan vispas samtidigt som man droppar varm buljong i den.