Avgolemono

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Grekisk kycklingsoppa med citron

Ingredienser

  • 12 dl höns / kyckling buljong
  • 100 g torkad orzo eller - 6 msk annat mjuk ris / pasta
  • 2 ägg
  • 4 msk citronsaft
  • Salt
  • peppar
  • Finhackad , färsk persilja , till garneringen
  • Bröd , till serveringen
  • Instruktioner

    1. Häll buljongen i en stor kastrull och låt den koka upp på medelhög värme. Häll i orzon och koka i 8-10 min eller tills pastan är precis färdig.
    2. Vispa äggen i en skål i minst 30 sek. Häll i citronsaften och vispa i ytterligare 30 sek.
    3. Sänk däefter värmen under kastrullen med buljong och pasta till dess att buljongen slutat upp att koka.
    4. Rör gradvis ner 4-5 msk av den varma buljongen i citron och ägg bladningen. Vispa konstant. Häll gradvis i ytterligare 2 1/4 dl buljong. Vispa under tiden så att äggen inte skär sig.
    5. Häll gradvis citron och äggbladningen i kastrullen. Vispa tills soppan tjocknar en aning. Den får inte koka. Salta och peppra efter smak.
    6. Ös upp soppan i djupa tallrikar och strö över hackad persilja. Servera tillsammans med färskt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annanandreas 1 november 2010

    Blir bättre om man separerar gulan och vitan, vitan vispas hård och citron-saften droppas ner i den. Gulan vispas samtidigt som man droppar varm buljong i den.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben