Stekt kyckling med ananasgrädde

Serverar: 4 portioner

Gott till kycklingen är bakad potatis, tomater och gurka.

Ingredienser

  • 1 kyckling, ca 1 kg
  • 2 msk smält smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk soja
  • Ananasgrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ burk krossad ananas, ca 375 g
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk curry
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225º. Dela kycklingen i fyra delar. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Blanda smör, salt, peppar och soja. Pensla kycklingen. Stek i ugnen, ca 30 minuter.
    2. Låt ananasen rinna av väl. Vispa grädden. Blanda ananasen med salt och kryddor. Rör försiktigt ner grädden.
    3. Servera kycklingen med ananasgrädden och t.ex bakad potatis, tomater och gurka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben