Stekt kött med basilika (stark)

Serverar: 1 portioner

Enkel mat för mig i en lunch.

Ingredienser

  • 150 g nötkött
  • 1 klyfta vitlök hackad
  • ½ rödlök skivad i bitar
  • 1 stjälk riven basilika
  • 2-3 röd chili
  • 4 msk olja
  • 1 msk sojasås
  • 1 msk fisksås
  • 3 msk ostronsås
  • 1 msk hönsbuljongpulver
  • 1 tsk socker
  • 3 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 2 cm breda strimlor. Skär chili i skivor. Riv basilikan i lagom stora bitar.
    2. Värm upp en stekpanna med oljan på medelhög värme. Lägg i hackad vitlök, chili, rödlök och stek köttet ett par minuter.
    3. Krydda med buljongpulver, vattnet , sojasåsen, sockret och ostronsåsen. Låt dem steka i ca 5-7 minuter.
    4. Smaka av och balansera vid behov med fisksås. Lägg i basilikan och stek ett par minuter till. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben