God het sås med räkor och glasnudlar

Serverar: 4 portioner

Ett recept som går fort att röra ihop. Riktigt gott! Passar att bjuda på vid många olika tillfällen!

Ingredienser

  • 200 g glasnudlar
  • 1 rödlök
  • ½ purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk sambal oelek
  • 200 g kokta räkor
  • 1 krm rosmarin
  • 1 krm timjan
  • ½ krm vitpeppar
  • ½ krm svartpeppar
  • 1 krm persilja
  • 1 krm salt
  • 400 g cocktailtomater, konserverade
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet till glasnudlarna, följ anvisningarna på förpackningen.
    2. Gör såsen under tiden nudlarna kokas. Ansa och hacka rödlöken, purjolöken och vitlöken.
    3. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och tillsätt rödlöken, purjolöken och vitlöken. Bryn tills de fått lite färg.
    4. Tillsätt sambal oelek, timjan, rosmarin, svartpeppar, vitpeppar, persilja och salt. Fräs någon minut.
    5. Tillsätt tomaterna och matlagningsgrädden. Låt såsen sjuda i ca 5 minuter.
    6. Rör ner räkorna, fortsätt sjuda såsen lite till så att räkorna blir varma. Det får inte börja koka, för då blir de sega!
    7. Klart!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben