Kött med panang curry

Serverar: 2 portioner

En mycket god köttgryta och enkel.

Ingredienser

  • 350 g nötkött
  • 1 stjälk riven sötbasilika
  • 4-5 msk matolja
  • 1 msk sojasås
  • 1 msk fisksås
  • 1 tärning köttbuljong
  • 400 ml vatten
  • ½ msk panang currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • Instruktioner

    1. Skiva köttet tunt med en vass kniv.
    2. Värm upp oljan och curry i en kastrull. Häll i kokosmjölken, vattnet, buljongtärningen och lägg köttet i kastrullen. Låt det koka, helst under lock, i ca 15-20 minuter. Lägg i sötbasilikan. Smaka av med soja och fisksås. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    hillan66 26 oktober 2011

    Jättegod gryta! Jag gjorde på kyckling och det blev hur gott som helst! En femma från mig!

    PiNkKiLLeR 18 september 2014

    Vad är "sötbasilika"? Är det samma som vanlig basilika? Frågade i affären och ingen hade hört talas om sötbasilika :s

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben