Kött med röd curry

Serverar: 2 portioner

Kött med röd curry

Ingredienser

  • 350g nöttkött
  • 200g bambuskott bitar
  • 2 dl fint riven sötbasilika
  • 1 tsk thai rödcurry
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk fisksås
  • 1 tsk socker
  • 3dl vatten
  • 2 msk matolja
  • Instruktioner

    Skär kött i lagom bitar. Smält rödcurry med oljan i en kastrull. Häll i kokosmjölken, lägg i buljongtärningen och låt dem lite sjuda. Tillsätt köttet och låt det koka, helst under lock, i ca 20 minuter eller till köttet blir mjukt. Tillsätt bambuskott, fisksåsen, sockret och låt dem sjuda ett par minuter. Lägg i sötbasilikan och smaka av med salt. Tips! Man kan ta mest röd currypasta om man vill har starkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kokosmjölk
    Kokosmjölk är en basingrediens i det asiatiska köket, att vara utan...

    Vegetarisk mat
    Som Margareta nämner finns det många anledningar att äta vegetarisk...

    Indonesisk matlagning
    Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben