Fisk under täcke

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Härligt god & snabb fiskrätt

Ingredienser

  • ca 800 g Fiskfiléer (gös , hajmal eller hoki)
  • ca 100 g finhackad Fetaost
  • 2 dl Lätt crème fraiche
  • 2 dl Milda matgrädde 4 %
  • 1 förpackning Cocktailtomater ca 200 gr
  • 1 Paprika röd eller gul , fin hackad
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tillagas i ugn ca 15-20 minuter (medan potatisen kokar)
    2. 1. Sätt ugnen på 225°C.
    3. 2. Skölj och torka fisken. Ta bort ev. ben, skär den i 4 cm breda bitar.
    4. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar och lägg fisken på ett ugnssäkert fat.
    5. 3. Rör samman hackad fetaost, tomater, paprika och crème fraiche och grädde till en kräm.
    6. Häll blandningen över fisken och bre ut den jämnt.
    7. 4. Stek fisken mitt i ugnen 12–15 minuter.
    8. 5. Servera genast med en fräsch grönsallad och kokt potatis.
    9. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (19)

    Tine 13 juni 2008

    Jättegott ! Vi åt Fisk under täcket till kvällsmat, och alla tyckte om det. Tack för ett bra recept Tine

    monicadanell 4 augusti 2008

    Hej jag glömmde att ge dej poäng men min son är ingen fisk älskare han var och hälsade på så han fick smaka oj vad det var gott sa han nu betyg sätter jag

    gillab 5 augusti 2008

    jättegott. Jag och min son ått det idag. gilla

    carre007 8 augusti 2008

    Kan inte annat än instämma med övriga, detta var jättegott. Vi tackar för receptet. Kram Carre

    Gourmet-Ia 20 augusti 2008

    Nu är vi mätta och belåtna efter att ha ätit Fisk under täcke. Enkelt snabbt och gott. Den enda som rynkade på näsan och inte ville äta, var lilla Emma. Detta gör jag nog fler gånger. Fast nästa gång tror jag att jag har i lite vitlök också.

    Gourmet-Ia 20 augusti 2008

    Skickade med 2 bilder :)

    flabban 25 augusti 2008

    Hej och tack för ett toppenrecept. Gillar rätter som man kan förbereda och som sköter sig själv i ugnen.

    mat-ilda 31 augusti 2008

    Vilken god maträtt...fisken smälter som smör i mun ...mmmm...ska göra denna flera gånger, var så säker. Mat-ilda

    farmoringer 11 november 2008

    Det här var gott vill jag lova. Nästa gång ska jag ha mer fetaost. Smaken av feta kändes inte så mycket tyckte jag, fast jag inte hade så mycket fisk och av det andra ingridienserna. Men smakligt. Verkligen..

    Ekorrungen 27 november 2008

    Tack för receptet! Gott. Egentligen gillar jag inte fetaost, men det var faktiskt gott i.

    MajaZoya 30 juli 2009

    Mycket gott och enkelt, kommer definitivt att göras fler gånger här hemma. Gubbens matdosa blev avsmakad på jobbet och jag fick skicka receptet.

    hellea 17 september 2009

    Enkelt och gott! Det är så det ska vara!!

    spaceylisie 24 mars 2010

    Sinnessjukt god fiskgratäng!! Använde dock örtmarinerad feta och hade i Herbamare örtsalt i "geggan" innan jag lade in fisken i ugnen. Kompletterade med citronpeppar på tallriken vilket visade sig vara en höjdare. Nästa gång kommer jag ha i det redan från början. Och, passade kanonbra som matlåda dagen efter, men då med ris till istf potatis!

    betweenthelines 12 oktober 2010

    enkelt och gott recept! kommer att göras fler gånger =)

    IiidaNilsson 27 mars 2011

    Jag tyckte allt blev aningen smaklöst (jag tycker om stark mat), så vid nästa tillfälle ska jag definitivt krydda mer!

    stepp11 17 augusti 2011

    Jätte gott, tycker jag som inte ens gillar fisk.

    christincarlsson 9 november 2011

    Jätte gott.

    tanjizz89 14 november 2011

    Jag gillar mer smak så jag testade creme bonjour vitlök & örter och det blev super smarrigt! Tack för ett enkelt recept =)

    Cindroses 21 januari 2014

    Jag hade i soltorkade tomater istället för cocktailtomater och det blev väldigt gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben