Hallonpaj med frasigt täcke

Det här en underbart god hallonpaj med fräscha smaker. Kombinerade med en precis lagom sötma och flera härliga konsistenser! Servera den gärna ljummen tillsammans med kall äkta vaniljglass eller vaniljsås.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Saften av 1 st citron
  • Fyllning
  • 7 dl hallon
  • Rivet skal av 1 st citron
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk potatismjöl
  • Fras
  • 50 g smör
  • 2 dl havregryn
  • ½ dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Pajskal: Blanda snabbt ihop till en slät deg. Förslut i plastfolie och låt vila i kylen minst 30min. Tryck ut pajdegen i en form och förgrädda ca 10 min i 200°c. Låt svalna.
    2. Fyllning: Blanda alla ingredienserna till fyllningen och födela över pajbotten.
    3. Fras: Rör ihop havregryn, smör och socker i en kastrull på medelhög värme tills det blivit lite lätt frasigt. Strö det över fyllningen och grädda pajen i 200° ca 20-25 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben