Hallonpaj med frasigt täcke
Det här en underbart god hallonpaj med fräscha smaker.
Kombinerade med en precis lagom sötma och flera härliga konsistenser!
Servera den gärna ljummen tillsammans med kall äkta vaniljglass eller vaniljsås.
Ingredienser
Pajskal
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk strösocker
1 tsk bakpulver
Saften av 1 st citron
Fyllning
7 dl hallon
Rivet skal av 1 st citron
3 msk strösocker
2 msk potatismjöl
Fras
50 g smör
2 dl havregryn
½ dl strösocker
Instruktioner
- Pajskal:
Blanda snabbt ihop till en slät deg.
Förslut i plastfolie och låt vila i kylen minst 30min.
Tryck ut pajdegen i en form och förgrädda ca 10 min i 200°c.
Låt svalna.
- Fyllning:
Blanda alla ingredienserna till fyllningen och födela över pajbotten.
- Fras: Rör ihop havregryn, smör och socker i en kastrull på medelhög värme tills det blivit lite lätt frasigt.
Strö det över fyllningen och grädda pajen i 200° ca 20-25 min.
Liknande recept
Kommentarer (0)