Ugnsbakad röding med chèvrepudding

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Underbart god fiskrätt

Ingredienser

  • 125 g chèvreost
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • ½ dl kesella
  • 2 ägg
  • Svartpeppar (nymalen)
  • Smör (till formarna)
  • 600-800 g rödingfilé
  • ½ tsk salt
  • Smör (eller olja att steka i)
  • 1 kruka färsk kruspersilja
  • 1 dl olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Mosa osten och blanda med vispgrädden (ovispad) och kesella. Tillsätt äggen och kör till en jämn smet med elvisp. Smaka av med nymalen svartpeppar. Smörj fyra ugnssäkra formar och häll i smeten. Grädda i vattenbad i 40 minuter. Salta fiskfiéerna och stek dem i smör eller olja. Använd gärna grillpanna så blir det ett fint mönster. Ett par minuter per sida räcker. Lägg persiljebladen i mixer och tillsätt olivoljan. Spara några buketter till dekoration. Mixa en slät grön olja och smaka av med salt och peppar. Stjälp upp chèvrepuddingarna, lägg upp fisken, ringla örtoljan runt och garnera med persilja.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben