Ugnsbakad lax i örtsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Har inte testat den ännu med det låter gott.

Ingredienser

  • 4 laxfilèer, à 125 g
  • Salt
  • Peppar
  • ½ gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 dl örter, djupfryst basilika, dill och persilja
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Krydda laxen med salt och peppar, och lägg i en form. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör. Strö i örter och tillsätt vin, buljongtärningen, senapen och grädden. Koka upp såsen och häll den över laxen.
    3. Baka laxen i 15 minuter.
    4. Servera med ris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ylwa 13 mars 2009

    Nu har jag testat den. Den va god, nästan så att jag skulle kunna ge mig själv några stjärnor.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben