Ugnsbakad lax i hummersås & duchesspotatis

Serverar: 4 portioner

Det här är riktigt gott! Har använt en färdig sås från Blå Band! Potatisen kan du antingen spritsa i en ugnsform och göra som en fiskgratäng med lax, mos & sås allt i ett. Eller om det ska vara lite “finare”, spritsa duchesspotatis på en ugnsplåt & servera vid sidan om!

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 3 äggulor
  • 2 msk smör
  • 1 dl mjölk (alt. grädde)
  • 4 laxfileér
  • Salt
  • Peppar
  • 2 pkt Blå Bands hummersås
  • Instruktioner

    Skala och koka potatisen. häll av vattnet och stöt potatisen med en mosstöt. Tillsätt äggulorna, smöret & mjölken och blanda väl. Fyll en spritspåse med moset! Smörj en ugnsfast form och lägg i laxfileérna i mitten. Spritsa moset runt om och häll över såsen. gratinera i gun 225 grader ca 30 min. Servera med kokt broccoli & en grön sallad. Hade det här nu varit en “finare” middag hade jag saltbakad laxfileérna i ugn, kryddat med rosepeppar och serverat sås & duchesspotatis vid sidan om! Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    MammaModesty 14 februari 2008

    detta måste jag testa.... lät jätte gott....

    systeringer 30 juli 2008

    Mums vad detta verkar smarrigt- och lätt! Jag älskar fisk och lax är relativt billigt nu. Ska göra!

    LizzyElisabeth 13 september 2008

    Barnen älskar fisk i alla former så detta måste provas har aldrig gjort fisk gratäng på lax tidigare

    Silvander 16 september 2010

    Helt underbart! Enkel och mycket gott. Uppskattat av både vuxna och barn.

    Skruttan-pluttan 16 september 2010

    Mums! vad gott det var. Tack så mycket för ett bra recept.

    Vivecal 10 oktober 2011

    Detta ska bli dagens middag.

    essa7 5 mars 2014

    Jättegott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben