Ugnsbakad lax under pestotäcke

Serverar: 4 portioner

En härlig festlax - servera med pasta- eller potatissallad med vinägrett. Vill du göra det enkelt för dej? Använd färdig pesto och strö sedan bara över lite hela pinjenötter.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé i hel bit
  • Pesto
  • 25 g färsk basilika, ca 1 kruka
  • 50 pinjenötter
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 25 g färsk parmesanost
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk pressad citron
  • Citronklyftor till garnering
  • Instruktioner

    1. Lägg laxfilén i en ugnsfast form.
    2. Mixa basilika i en matberedare tillsammans med hälften av pinjenötterna och pressad vitlök. Tillsätt olivolja i en stråle. Rör ner parmesanost, smaka av med salt och peppar och pressa i citronsaften.
    3. Bred peston över laxen och strö över resterande pinjenötter. Baka i ugnen i 200 grader ca 10-15 min. Kontrollera att laxen är färdig i mitten.
    4. Garnera med citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gerdas_58 6 maj 2010

    Denna rätten är superb och jättegod. Snabblagad och enkel också. Jag har även gjort den med färdigköpt pesto,när man vill vara riktigt lat eller är väldigt hungrig... Ialla fall funkar det också himla bra Maria -58

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben