En härlig festlax - servera med pasta- eller potatissallad med vinägrett. Vill du göra det enkelt för dej? Använd färdig pesto och strö sedan bara över lite hela pinjenötter.
Ingredienser
600 g laxfilé i hel bit
Pesto
25 g färsk basilika, ca 1 kruka
50 pinjenötter
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl olivolja
25 g färsk parmesanost
Salt
Peppar
2 msk pressad citron
Citronklyftor till garnering
Instruktioner
Lägg laxfilén i en ugnsfast form.
Mixa basilika i en matberedare tillsammans med hälften av pinjenötterna och pressad vitlök. Tillsätt olivolja i en stråle. Rör ner parmesanost, smaka av med salt och peppar och pressa i citronsaften.
Bred peston över laxen och strö över resterande pinjenötter. Baka i ugnen i 200 grader ca 10-15 min. Kontrollera att laxen är färdig i mitten.
Denna rätten är superb och jättegod. Snabblagad och enkel också. Jag har även gjort den med färdigköpt pesto,när man vill vara riktigt lat eller är väldigt hungrig... Ialla fall funkar det också himla bra
Maria -58
Denna rätten är superb och jättegod. Snabblagad och enkel också. Jag har även gjort den med färdigköpt pesto,när man vill vara riktigt lat eller är väldigt hungrig... Ialla fall funkar det också himla bra Maria -58