Dragonkokt lax med örtsås

Serverar: 3-4 portioner

Min sambo som verkligen gör skäl för namnet "novisen vid spisen" i vanliga fall, lagade till denna rätt med bravur. Så bra att han får förnyat förtroende fler gånger!

Ingredienser

  • Lax
  • 3-4 portionsbitar lax
  • 1 l vatten
  • 2 tsk salt
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 bit purjolök
  • 1 liten morot
  • ½ msk torkad dragon
  • 4-5 dillstjälkar
  • Örtsås
  • 3 dl gräddfil
  • 3/4 dl majonäs
  • 1 msk senap
  • 3 msk hackad dill
  • 1 tsk torkad dragon
  • salt
  • peppar
  • 1 burk stenbitsrom (50g)
  • Instruktioner

    Häll vatten, salt och pepparkorn i en traktörpanna eller liknande. Ansa och skär purjolök och morot i bitar. Lägg ner alltsammans i lagen och låt koka 5 - 10 minuter så den får ordentligt med smak. Tillsätt dragon och dill mot slutet av kokningen. Lägg i fisken och låt den sjuda på svag värme 6 - 10 minuter, tills den är genomkokt. Lägg upp laxen på ett fat och servera den ljummen eller kall. Örtsås: Rör samman gräddfil, majonäs och senap. Smaksätt med dill dragon och en aning salt och peppar. Blanda sist ner rommen. Potatis, pressad potatis eller potatismos

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annabos 9 april 2010

    det låter gott måste prova

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben