Supersmal fisksoppa med saffran

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Ett 5:2 recept Näringsinnehåll: Energi (kcal) 185,7 Protein (g) 24,9 Fett (g) 3,3 Kolhydrater (g) 12,0

Ingredienser

  • 250 g torskfilé
  • ½ rödlök (som är lite mildare än den gula)
  • 2 morötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk rapsolja
  • 4 dl finkrossade tomater
  • 1 msk skaldjursfond
  • ½ påse saffran (à ½ g)
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl vatten
  • Basilika
  • Instruktioner

    Hacka lök och vitlök. Skär morot i små tärningar. Fräs lök och vitlök i rapsolja. Tillsätt finkrossade tomater, morötter, lite salt, peppar och fond. Häll på vatten och koka ca 5-10 minuter. Skär fisken i bitar. Tillsätt saffran och fiskbitar. Låt småkoka några minuter tills fisken är genomkokt.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Buspippi 2 september 2014

    Tack för receptet. Det var enkelt smidigt och gott. Men tyvärr så gillade inte mina barn det. Så det får bli en 3 från oss.

    Rahjanna 17 maj 2017

    Enkel att förbereda och tillaga. Jag uteslöt saffran, lika gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben