Enkla supergoda gifflar

Serverar: 24 portioner

Tid: 1 timme

Hade haft detta recept sedan 17 år och aldrig gjort dem.Testade nyligen och snacka om luftiga och goda gifflar!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2 dl kaffegrädde
  • 100g smält avsvalnat margarin
  • ½ dl socker
  • 1 ägg
  • Ca 8 dl mjöl
  • Fyllning
  • Valfritt tex apelsinmarmelad eller äppelmos, mängd efter smak
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Garnering
  • Flagad mandel och pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Rör ihop jäst och socker tills den löst sig. Tillsätt grädden,matfettet,sockret och ägget. Rör om tills allt blandats. Arbeta in det mesta av mjölet med maskin eller för hand tills degen är slät och lätt. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk. Knåda in resten av mjölet. Dela degen i 3 delar. Forma och kavla ut dem till runda kakor. Dela varje kaka i 8 trianglar.
    2. Fördela fyllning på varje bit. Rulla ihop dem till gifflar och lägg dem med snibben neråt på bakplåtspapper. Jäs dem i 30 minuter. Pensla med vispat ägg och strö över garneringen. Grädda 8-12 min mitt i ugn i 225 grader. Låt kallna övertäckta på galler.
    3. Ät och njut. jag gör dubbelsats.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (4)

    kilu 7 oktober 2011

    Jag gjorde dina gifflar idag. Jättebra deg och enkelt att göra. Jag hade mandelmassa och smör i dom. Det var jättegott.

    Marre73 7 oktober 2011

    Det ska jag teste nästa gång...

    plingis53 19 februari 2012

    Dom ska jag testa och göra i morgon, ska bjuda tanterna på syjuntan :)

    Marre73 19 februari 2012

    Ja dom går skapligt snabbt att göra iom att de inte ska jäsa så länge

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben