Enkel och supergod rabarberkaka

Serverar: 10 portioner

Tid: 45 minuter

En kaka som är väldigt enkel att göra. Man kan byta ut rabarbern mot jordgubbar eller andra bär. Den blir saftig och jättegod.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 50 g kallt smör
  • 1 msk hel kardemumma
  • 300 g rabarber
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • ½ dl florsocker
  • 1 dl flagad mandel
  • Smör och ströbröd till formen
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200°C. Smörj och bröa en form, ca 22 cm i diameter. Blanda samman ägg, socker och vetemjöl i en bunke. Vispa inte, rör bara tills allt blandats väl. Bred ut smeten i formen. Hyvla smöret med en osthyvel över kakan. Stöt kardemumman i en mortel. Skär rabarbern i cm-tjocka bitar och blanda med majsstärkelse, florsocker och kardemumma. Strö rabarberblandningen och mandeln över kakan. Grädda i 30–35 minuter i mitten av ugnen. Låt kakan svalna före servering.

    Liknande recept

    5
    1 h 35 min
    12
    2
    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (1)

    compe 20 juli 2009

    ja den var lätt men jag tyckte den blev för söt med 3dl socker så jag kommer att minska på det

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben