Enkel och supergod trattkantarellpaj med köpt deg

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Eftersom jag inte alltid har lust att kladda med deg uppfann jag den här varianten på trattkantarellpaj. Enkelt, snabbt och gott!

Ingredienser

  • 2 dl torkade trattkantareller
  • 1 pkt (ca 450 gr) smördegsplattor
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 3 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Förväll kantarellerna i lite vatten (det räcker om vattnet bara täcker svampen). Häll av vattnet i en mugg. Låt svalna.
    2. Lägg ut smördegsplattorna i en ugnsfast form. Pussla och tryck ihop dem till en slät botten. Vispa ihop ägg, grädde och 1 dl av svampspadet. Salta och peppra.
    3. Strö ut svampen och osten i formen. Häll över äggstanningen. Grädda i 200 grader i cirka 30 minuter. Stick med en gaffel i pajen för att se om den har stelnat, då är den klar. Servera gärna med en sallad.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben