Enkel och supergod trattkantarellpaj med köpt deg
Eftersom jag inte alltid har lust att kladda med deg uppfann jag den här varianten på trattkantarellpaj. Enkelt, snabbt och gott!
Ingredienser
2 dl torkade trattkantareller
1 pkt (ca 450 gr) smördegsplattor
4 ägg
2 dl grädde
3 dl riven ost
Salt
Peppar
Instruktioner
- Förväll kantarellerna i lite vatten (det räcker om vattnet bara täcker svampen). Häll av vattnet i en mugg. Låt svalna.
- Lägg ut smördegsplattorna i en ugnsfast form. Pussla och tryck ihop dem till en slät botten.
Vispa ihop ägg, grädde och 1 dl av svampspadet. Salta och peppra.
- Strö ut svampen och osten i formen. Häll över äggstanningen. Grädda i 200 grader i cirka 30 minuter. Stick med en gaffel i pajen för att se om den har stelnat, då är den klar. Servera gärna med en sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)