Sherrysås- enkel och supergod
Verkligen god, och bara Fyra olika ingredienser, helt underbart. När vi gjorde denna på nyår, hade jag "smakat" på såsen så mycket att när det var dags att servera, fanns där ingen sås kvar, och vi fick göra en ny. Det är det som är så bra med denna sås, den går även fort att slänga ihop.
Jag har använt mörk oxbuljong och därmed passar såsen utmärkt till kött. Använd olika buljonger till olika tillfällen- fiskbuljong till fiskrätter osv.
Ingredienser
1 dl sherry
1 mörk oxbuljongtärning
2 dl crème fraiche
Ev 1 klick smör
Ev 3 msk extra sherry
Instruktioner
- Koka upp sherryn i en kastrull och tillsätt buljongtärning. När såsen kokat ner till hälften, tillsätt crème fraiche. Nu kan såsen småkoka i allt från 3 till 30 minuter. Se bara till att den inte kokar bort. Såsen kan även förberedas hit och senare bara värmas på och serveras.
- Precis innan servering, tillsätt ifall du önskar, smör och mer sherry. Servera varm till kött, fisk, kyckling, pasta osv.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Sherry finns bara att köpa på systemet.