Vetedeg

Tid: 2 timmar

Till bullar eller limpor.

Ingredienser

  • 1 påse vetemjöl
  • 1 l mjölk
  • 300 g margarin
  • 3,5 dl socker
  • 2 tsk salt
  • 2 pkt jäst
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet, ha i mjölken och värm till fingervarmt. Smula ner jästen i degbunken. Häll över lite av mjölken och låt det blandas med jästen. Ha i resten. Blanda i salt, socker. Kör degblandaren tills allt är blandat. Ha i vetemjöl tills det är en fin och fast deg. Låt jäsa ca 40-60 min.
    2. Bullar: Kavla ut på degbordet och bred på margarin och kanel+ socker eller vaniljsocker.
    3. Alternativ: Ha ut degen på degbordet och forma till limpor.
    4. Lägg på plåt och låt jäsa ytterligare ca 20 min. Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen ca 5-10 min i 225 grader. Limpor: 9 st 175 grader 40 minuter, efter 20 minter lägg över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben