Nattjästa frukostfrallor

Serverar: 12 portioner

Frukostfrallor är som allra godast ljumna och nygräddade. Njut dem med en god, smakrik ost och lite söt marmelad på toppen.

Ingredienser

  • 13 g jäst, ca 1/4 paket
  • 4 dl kallt vatten
  • 1 msk Arla smör-&rapsolja
  • 1 ½ tsk salt
  • 100 g finriven Wästgöta Kloster svart
  • 9 dl siktat dinkelmjöl
  • Instruktioner

    1. Dag 1: Lös jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt smör-&rapsolja, salt, hälften av osten och mjölet. Rör till en jämn, lös deg. Täck bunken med plastfolie och ställ kallt över natten. Spara resterande ost till utbakning.
    2. Dag 2: Sätt ugnen på 250°. Klicka ut degen till 12 bullar på en plåt med bakplåtspapper. Strö över resten av osten. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min tills de har fått fin färg. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben