Frukostfrallor är som allra godast ljumna och nygräddade. Njut dem med en god, smakrik ost och lite söt marmelad på toppen.
Ingredienser
13 g jäst, ca 1/4 paket
4 dl kallt vatten
1 msk Arla smör-&rapsolja
1 ½ tsk salt
100 g finriven Wästgöta Kloster svart
9 dl siktat dinkelmjöl
Instruktioner
Dag 1:
Lös jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt smör-&rapsolja, salt, hälften av osten och mjölet. Rör till en jämn, lös deg. Täck bunken med plastfolie och ställ kallt över natten. Spara resterande ost till utbakning.
Dag 2:
Sätt ugnen på 250°. Klicka ut degen till 12 bullar på en plåt med bakplåtspapper. Strö över resten av osten. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min tills de har fått fin färg.
Låt svalna på galler.