Snabba och goda frukostfrallor!
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll i vattnet och värm till 37 grader. Lös upp jästen i vätskan. Blanda i salt och sirap. Rör ner mjölet lite i taget. Knåda för hand i 5 minuter till en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om det är kladdigt. Rulla till bullar och lägg på bakplåtspapper. Låt jäsa 15 minuter. Grädda i ca 8 minuter på 250 grader.
Hur goda som helst - Klar femma! Lätta att baka. Jag gjorde dubbel sats och det blev 36 stora bullar (3 plåtar). Bytte ut ca 1/3 av vetemjölet till vetemjöl special. Knådade inte för hand utan gjorde degen direkt i assistent och lät den knåda ca 2 minuter tills degen var slät och fin. Penslade några med uppvispat ägg och strödde på vallmofrön.
Kanongoda!
Aj aj, jag har ingen jäst hemma.. tänkte att jag kunde äta detta imorgon bitti :/ Spelar det någon roll om det är mörk eller ljus sirap?
Hur många frallor blir detta då mån tro ? :)
Dom är så attans goda o smidiga att göra!