Frukostfrallor med fil

Serverar: 40 portioner

Lätt att göra på morgonen

Ingredienser

  • 100 g jäst
  • 50 g smör
  • 1 l filmjölk
  • 2 tsk salt
  • 2 l vetemjöl
  • Instruktioner

    Smula sönder jästen direkt i degbunken Smält smöret i en kastrull Tillsätt filmjölken och låt blandningen bli fingervarm (37grader) Häll den ljumma blandningen över jästen och rör om så den löser sig Tillsätt salt och största delen av mjölet Arbeta ihop allt till en deg Arbeta degen smidig och låt den sedan jäsa övertäckt med en bakduk i ca 30 min Arbeta ihop degen i bunken Tillsätt ev mer mjöl Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig Dela degen i 4 delar Rulla dem till längder och dela varje längd i 10 delar Baka ut dem till runda bullar och lägg på smorda plåtar Låt dem jäsa till nästan dubbel storlek, ca 30 min Grädda i ugn vid 225 grader ca 12 min Låt bullarna kallna på galler under bakduk

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    20-30
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben