Dinkelfrallor med solrosfrön

Serverar: 20 portioner

Tid: 2 timmar

Goda och nyttiga frallor som passar till en soppa eller till frukosten. Ett bra grundrecept som man kan blanda i vad man tycker om av frön, nötter eller frukt.

Ingredienser

  • ½ paket jäst, 25 g
  • 5 dl vatten
  • ½ dl solroskärnor
  • 1 tsk salt
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk olivolja
  • 13 dl dinkelfullkornsmjöl
  • (Tärnade torkade aprikoser)
  • 1 ägg
  • Solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en skål. Lös den i vattnet (37°). Tillsätt solroskärnor, salt, sirap, olja och det mesta av mjölet (och aprikoser) Arbeta degen väl och låt jäsa övertäckt i ca 45 min. Ta upp degen och rulla en längd. Skär i 20 bitar och rulla bullar. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med ett uppvispat ägg och strö över några solroskärnor. Låt jäsa i minst 30 minuter. Grädda i 225°, 8-12 min.
    2. Exempel på ingredienser man kan blanda i för att variera receptet: Grovhackade valnötter Russin Krossade linfrön (för extra fibrer) Müsli Havregryn

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben