Frukostbullar med solrosfrön

Serverar: 16 portioner

Super smaskigt!

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 1 pkt jäst (50 g)
  • 1 dl fibrex (sockerbetsfiber)
  • 2 msk krossade linfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 ½ tsk stött fänkål
  • 1 tsk salt
  • 1 dl kesella
  • 8 dl glutenfri mjölmix samt ½ dl till utbakningen
  • Till pensling
  • ½ ägg (uppvispat) eller
  • ½ dl filmjölk
  • Solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Ugn: 250°
    2. Värm vatten och olja till 37°. Rör ut den smulade jästen med degspadet. Tillsätt Fibrex, linfrön och Fiberhusk, och låt blandningen svälla i 10 minuter.
    3. Rör i de stötta fänkålsfröna, saltet, färskosten och ca 6 dl av mjölmixen. Arbeta degen väl och låt den sedan jäsa i övertäckt bunke i ca 30 minuter.
    4. Tillsätt ytterligare ett par deciliter av mjölmixen och arbeta ihop degen efter jäsningen. Skrapa ned på bordet som först har pudrats med mjölmix.
    5. Forma till två längder och skär vardera i åtta bitar. Flytta över bitarna till en plåt och låt jäsa under duk i 20–30 minuter.
    6. Pensla med ägg eller filmjölk och strö över solrosfrön. Grädda bullarna mitt i ugnen till lagom färg och låt kallna på galler. Bullarna kan frysas.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    rutingeson 21 oktober 2009

    Hej! Du menar väl solroskärnor och inte frön?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben