En god frukostbulle med linser och linfrön i degen. Detta recept gjorde jag när min dotter dagligen ville äta linser och linfrön.
Ingredienser
4 dl kokhett vatten
2 dl röda linser
2 dl linfrö
2 pkt jäst
100 g smör
8 dl mjölk
1 tsk fänkål
1 tsk anis
1 tsk pomeransskal
Ca 27 dl vetemjöl
Instruktioner
Koka vattnet och häll det över linfrö och linser och låt stå 10 min. Smält smöret och blanda det i linsblandningen. Tillsätt mjölken till linsblandningen och värm till 37 grader.
Lös upp jästen i lite mjölk och tillsätt. Tillsätt salt. Tillsätt anis, fänkål och pomerans (kan bytas mot brödkryddor). Tillsätt vetemjöl och blanda till en slät deg.
Låt jäsa under duk i ca 30 minuter. Baka ut degen till bullar eller brytbröd. Låt jäsa under duk till dubbel storlek (ca 30 minuter). Pensla med ägg.
Grädda i 210 grader ca 15 minuter.
Goda och enkla bullar. Jag tog i lite solrosfrö och bytte lite av vetemjölet mot rågsikt och det gick bra.