Frukostbullar med linser och linfrön

Tid: 1 timme 30 minuter

En god frukostbulle med linser och linfrön i degen. Detta recept gjorde jag när min dotter dagligen ville äta linser och linfrön.

Ingredienser

  • 4 dl kokhett vatten
  • 2 dl röda linser
  • 2 dl linfrö
  • 2 pkt jäst
  • 100 g smör
  • 8 dl mjölk
  • 1 tsk fänkål
  • 1 tsk anis
  • 1 tsk pomeransskal
  • Ca 27 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Koka vattnet och häll det över linfrö och linser och låt stå 10 min. Smält smöret och blanda det i linsblandningen. Tillsätt mjölken till linsblandningen och värm till 37 grader.
    2. Lös upp jästen i lite mjölk och tillsätt. Tillsätt salt. Tillsätt anis, fänkål och pomerans (kan bytas mot brödkryddor). Tillsätt vetemjöl och blanda till en slät deg.
    3. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter. Baka ut degen till bullar eller brytbröd. Låt jäsa under duk till dubbel storlek (ca 30 minuter). Pensla med ägg. Grädda i 210 grader ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    majamia 30 januari 2011

    Goda och enkla bullar. Jag tog i lite solrosfrö och bytte lite av vetemjölet mot rågsikt och det gick bra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben