Runda frukostbullar eller kuvertbröd

Serverar: 30-40 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Ett gammalt beprövat recept som jag har bakat många gånger. De blir fluffiga, vackra och goda.

Ingredienser

  • 50 g jäst för söta degar
  • 50 g smör
  • 7 dl ljummet vatten
  • 1 stort ägg
  • 1 msk salt
  • 1 msk strösocker
  • 16-18 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 Ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och ljumma vattnet samt smula ner jästen och rör om, vispa upp ägget och blanda i. Blanda de torra varorna och knåda till en smidig deg. Låt jäsa 30 min.
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta degen smidig och dela degen i det antal bröd du vill ha. Rulla till runda bollar (i kupad hand då blir de runda och fina) och lägg på plåt. Låt jäsa 30 min.
    3. Pensla med uppvispat ägg och strö på havregryn. Grädda i ca 15 min. Låt bullarna svalna på galler.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (1)

    itme 2 maj 2010

    Detta receptet har jag sökt efter länge och fann det äntligen härinne.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben