Runda frukostbullar eller kuvertbröd
Serverar: 30-40 portioner
Ett gammalt beprövat recept som jag har bakat många gånger. De blir fluffiga, vackra och goda.
Ingredienser
50 g jäst för söta degar
50 g smör
7 dl ljummet vatten
1 stort ägg
1 msk salt
1 msk strösocker
16-18 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 Ägg till pensling
Instruktioner
- Smält smöret och ljumma vattnet samt smula ner jästen och rör om, vispa upp ägget och blanda i. Blanda de torra varorna och knåda till en smidig deg. Låt jäsa 30 min.
- Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta degen smidig och dela degen i det antal bröd du vill ha. Rulla till runda bollar (i kupad hand då blir de runda och fina) och lägg på plåt. Låt jäsa 30 min.
- Pensla med uppvispat ägg och strö på havregryn. Grädda i ca 15 min. Låt bullarna svalna på galler.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Detta receptet har jag sökt efter länge och fann det äntligen härinne.