Kuvertbröd
Serverar:
24 portioner
Små och goda kuvertbröd.
Ingredienser
3 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk socker
2 ägg
125 g smör eller margarin
11-12 dl vetemjöl
Pensling och garnering
1 ägg
Sesam- eller vallmofrön
Instruktioner
Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen och rör ut den med mjölken.
Tillsätt salt, socker, ägg, fett i tunna skivor och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Täck över och jäs ca 30 minuter.
Tag upp degen och dela den i 4 delar. Kavla ut dem till avlånga kakor, 20 x 40 cm.
Pensla dem med uppvispat ägg. Vik varje kaka i 3 delar på längden så att skarven kommer ner. Tryck till.
Skär varje del i 6 bitar. Lägg dem på plåtar och jäs under bakduk ca 30 minuter. Pensla med ägg och strö över vallmo- eller sesamfrö.
Grädda i 225 grader i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Liknande recept
Kuvertbröd med finess
20
Kuvertbröd
5
2 h
25
Kuvertbröd med ost och oregano
2 h
30-40
Amerikanska kuvertbröd
14
Kuvertbröd
4.3
18-20
3
Smarta kuvertbröd
5
3
Frasiga kuvertbröd
4.3
24
1
Kuvertbröd med tomat & basilika
22
Hjärtformade kuvertbröd med tomat & basilika
22
Kommentarer (1)
christincarlsson
25 maj 2011
Enkla och super god :)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!
Enkla och super god :)