Kuvertbröd

Serverar: 24 portioner

Små och goda kuvertbröd.

Ingredienser

  • 3 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 2 ägg
  • 125 g smör eller margarin
  • 11-12 dl vetemjöl
  • Pensling och garnering
  • 1 ägg
  • Sesam- eller vallmofrön
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen och rör ut den med mjölken.
    2. Tillsätt salt, socker, ägg, fett i tunna skivor och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Täck över och jäs ca 30 minuter.
    3. Tag upp degen och dela den i 4 delar. Kavla ut dem till avlånga kakor, 20 x 40 cm.
    4. Pensla dem med uppvispat ägg. Vik varje kaka i 3 delar på längden så att skarven kommer ner. Tryck till.
    5. Skär varje del i 6 bitar. Lägg dem på plåtar och jäs under bakduk ca 30 minuter. Pensla med ägg och strö över vallmo- eller sesamfrö.
    6. Grädda i 225 grader i mitten av ugnen ca 10 minuter.

    Liknande recept

    4.3
    18-20
    3

    Kommentarer (1)

    christincarlsson 25 maj 2011

    Enkla och super god :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben