Kuvertbröd

Serverar: 25 portioner

Tid: 2 timmar

Perfekt bröd att ha till paj, soppa eller helt enkelt bara äta som det är.

Ingredienser

  • 25 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl kesella
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 9-10 dl vetemjöl, ca
  • Fyllning
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • Ev vitlök om man vill ha det
  • Ev oregano för lite mer smak
  • Garnering
  • Vallmofrön
  • Sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och låt blandningen bli fingervarm, 37 grader.
    2. Smula jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen. Tillsätt kesella, salt och socker och blanda. Arbeta in det mesta av mjölet till en smidig, inte för fast deg. Låt den jäsa övertäckt ca 30 minuter.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en rektangulär kaka, ca 20x35 cm. Bred på smör och rulla ihop från långsidan som en rulltårta. Skär den i 5 cm breda bitar och lägg dem i bullformar av aluminium.
    4. Klipp ett kryss i varje bulle. Ställ formarna på en plåt och låt dem jäsa övertäckta ca 30 minuter.
    5. Spraya bröden med vatten och ha på vallmofrön eller sesamfrön.
    6. Grädda bröden i nedre delen av ugnen i 250 grader tills de har fått fin färg och är genomgräddade, 8-10 minuter. Låt dem svalna på galler.

    Liknande recept

    4.3
    18-20
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben