Enkla och fina kuvertbröd med vallmofrön på.
Perfekt på buffén...
Ingredienser
50 g jäst
50 g margarin
2 ½ dl mjölk
½ tsk salt
1 msk socker
ca 7 dl vetemjöl special
Pensling och garnering
Uppvispat ägg
Vallmofrön
Instruktioner
Ugn: 250°
Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig.
Tillsätt salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den är blank och smidig.
Låt den jäsa under duk ca 20 minuter.
Stjälp upp degen och arbeta den smidig på nytt. Dela degen i 18-20 lika stora bitar. Forma ovala bullar och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Klipp ca 3 jack i varje bulle. Låt dem jäsa under duk ca 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter.
Låt bullarna kallna på galler under duk.
De går att frysa.
Goda! Bra buffébröd.
Goda! Bra buffébröd.
spännande!skall baka på fredag!