Kuvertbröd

Serverar: 18-20 portioner

Enkla och fina kuvertbröd med vallmofrön på. Perfekt på buffén...

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 50 g margarin
  • 2 ½ dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 msk socker
  • ca 7 dl vetemjöl special
  • Pensling och garnering
  • Uppvispat ägg
  • Vallmofrön
  • Instruktioner

    1. Ugn: 250° Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig.
    2. Tillsätt salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den är blank och smidig.
    3. Låt den jäsa under duk ca 20 minuter.
    4. Stjälp upp degen och arbeta den smidig på nytt. Dela degen i 18-20 lika stora bitar. Forma ovala bullar och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Klipp ca 3 jack i varje bulle. Låt dem jäsa under duk ca 30 minuter.
    5. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter.
    6. Låt bullarna kallna på galler under duk. De går att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    ca70 14 juli 2008

    Goda! Bra buffébröd.

    ca70 14 juli 2008

    Goda! Bra buffébröd.

    olretass 28 augusti 2012

    spännande!skall baka på fredag!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben