Kuvertbröd med ost och oregano

Serverar: 30-40 portioner

Tid: 2 timmar

Superduper goda kuvertbröd som är saftiga och fluffiga. Goda till buffé, sallad, frukost, mellis, ja´ när man blir sugen på en macka.

Ingredienser

  • 50 g jäst för söta degar
  • 5 dl rumsvarm mjölk
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 ägg, lättvispade
  • 2 tsk salt
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk oregano
  • 4 dl riven ost
  • 1 ½ dl durumvetemjöl
  • 10-12 dl vetemjöl special
  • Till pensling
  • Ägg
  • Oregano
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en degbunke alt bakmaskin, rör ner honung och salt tills jästen smält. Häll i den rumsvarma mjölken och den rivna osten samt strö i oreganon och rör om. Rör därefter i de lättvispade äggen samt durummjölet och nästan allt vetemjöl, spar lite till utbakning. Klicka till sist i det rumsvarma smöret och arbeta degen tills den känns smidig. Den ska vara ganska ’kletig’ inte för kompakt. Smörj en bunke med ett tunt lager olja och häll i degen för att jäsa, den går lättare att få ur bunken tack vare oljan. Låt jäsa i 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Häll upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar. Arbeta inte degen mer utan skär i bitar och forma försiktigt så inte luften går ur till runda eller ovala bullar. Låt bullarna jäsa i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på lite oregano och riven ost. Grädda i 225 grader i 12 till 14 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben