Kuvertbröd med ost och oregano
Serverar: 30-40 portioner
Superduper goda kuvertbröd som är saftiga och fluffiga. Goda till buffé, sallad, frukost, mellis, ja´ när man blir sugen på en macka.
Ingredienser
50 g jäst för söta degar
5 dl rumsvarm mjölk
150 g rumsvarmt smör
2 ägg, lättvispade
2 tsk salt
2 msk flytande honung
2 msk oregano
4 dl riven ost
1 ½ dl durumvetemjöl
10-12 dl vetemjöl special
Till pensling
Ägg
Oregano
Riven ost
Instruktioner
- Smula ner jästen i en degbunke alt bakmaskin, rör ner honung och salt tills jästen smält. Häll i den rumsvarma mjölken och den rivna osten samt strö i oreganon och rör om. Rör därefter i de lättvispade äggen samt durummjölet och nästan allt vetemjöl, spar lite till utbakning. Klicka till sist i det rumsvarma smöret och arbeta degen tills den känns smidig. Den ska vara ganska ’kletig’ inte för kompakt. Smörj en bunke med ett tunt lager olja och häll i degen för att jäsa, den går lättare att få ur bunken tack vare oljan. Låt jäsa i 45 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
- Häll upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar. Arbeta inte degen mer utan skär i bitar och forma försiktigt så inte luften går ur till runda eller ovala bullar. Låt bullarna jäsa i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på lite oregano och riven ost.
Grädda i 225 grader i 12 till 14 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)