Smarta kuvertbröd

Mjuka kuvertbröd är suveräna att ha i beredskap i frysen.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, fingervarmt
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk salt
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 8 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    1. Lös jästen i lite av vattnet, tillsätt resten samt salt, olja och grahamsmjöl. Arbeta därefter ner vetemjölet 1 dl i taget, degen ska vara lite lös.
    2. Jäs till dubbel storlek ca 1 timme. Sätt ugnen på 250°.
    3. Häll upp degen på mjölad bänk. Knåda den inte – degen ska behålla luften i sig – dela den i stället i lagom kuvertbrödsbitar med hjälp av degskrapa eller vass kniv.
    4. För över bitarna på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 10 min i 250°.

    Liknande recept

    4.3
    18-20
    3

    Kommentarer (3)

    IASAB 3 augusti 2008

    Jättegott , lättbakat och trevligt bröd att bryta på mitten och toppa med någon trevlig liten röra. Auberginedip och böncreme var mycket gott till. GJorde detta bröd till fars 75-års fest och det blev mycket uppskattat.

    IASAB 14 februari 2009

    Ska ha lite Alla Hjärtans Dags träff med döttrar och svärsöner. Tomatoppa och detta supergoda kuvertbröd serverat med pesto och sedan semlor i mängder. Tackar för ett trevligt recept ännu en gång.

    IASAB 14 februari 2009

    Ska ha lite Alla Hjärtans Dags träff med döttrar och svärsöner. Tomatoppa och detta supergoda kuvertbröd serverat med pesto och sedan semlor i mängder. Tackar för ett trevligt recept ännu en gång.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben