Mjuka kuvertbröd är suveräna att ha i beredskap i frysen.
Ingredienser
50 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
1 msk olivolja
1 msk salt
5 dl grahamsmjöl
8 dl vetemjöl special
Instruktioner
Lös jästen i lite av vattnet, tillsätt resten samt salt, olja och grahamsmjöl. Arbeta därefter ner vetemjölet 1 dl i taget, degen ska vara lite lös.
Jäs till dubbel storlek ca 1 timme. Sätt ugnen på 250°.
Häll upp degen på mjölad bänk. Knåda den inte – degen ska behålla luften i sig – dela den i stället i lagom kuvertbrödsbitar med hjälp av degskrapa eller vass kniv.
För över bitarna på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 10 min i 250°.
Jättegott , lättbakat och trevligt bröd att bryta på mitten och toppa med någon trevlig liten röra. Auberginedip och böncreme var mycket gott till. GJorde detta bröd till fars 75-års fest och det blev mycket uppskattat.
IASAB14 februari 2009
Ska ha lite Alla Hjärtans Dags träff med döttrar och svärsöner. Tomatoppa och detta supergoda kuvertbröd serverat med pesto och sedan semlor i mängder.
Tackar för ett trevligt recept ännu en gång.
IASAB14 februari 2009
Ska ha lite Alla Hjärtans Dags träff med döttrar och svärsöner. Tomatoppa och detta supergoda kuvertbröd serverat med pesto och sedan semlor i mängder.
Tackar för ett trevligt recept ännu en gång.
Jättegott , lättbakat och trevligt bröd att bryta på mitten och toppa med någon trevlig liten röra. Auberginedip och böncreme var mycket gott till. GJorde detta bröd till fars 75-års fest och det blev mycket uppskattat.
Ska ha lite Alla Hjärtans Dags träff med döttrar och svärsöner. Tomatoppa och detta supergoda kuvertbröd serverat med pesto och sedan semlor i mängder. Tackar för ett trevligt recept ännu en gång.
Ska ha lite Alla Hjärtans Dags träff med döttrar och svärsöner. Tomatoppa och detta supergoda kuvertbröd serverat med pesto och sedan semlor i mängder. Tackar för ett trevligt recept ännu en gång.