Anettes runda bröd

Mycket gott bröd

Ingredienser

  • 8 dl mjölk
  • 1 dl filmjölk
  • 25 g jäst
  • 2 msk salt
  • 1,2 liter vetemjöl
  • 8 dl rågsikt
  • Instruktioner

    1. Värm 1 dl av mjölken och blanda ner filmjölken - blandningen ska vara ljummen. Lös jästen i den ljumma mjölken. Tillsätt resten av den kalla mjölken och saltet.
    2. Blanda vetemjöl och rågsikt i en bunke. Häll i blandningen i degspadet och arbeta ihop. Låt jäsa en och en halv timme.
    3. Arbeta sedan degen lite och gör två runda bullar eller två limpor. Skåra dem med en kniv. Låt jäsa 1 - 2 timmar till.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen i 45 min. 175 - 200 grader.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (3)

    monicadanell 24 juni 2009

    Hej idag fick jag lust att baka matbröd mumms vad gott det var kommer att göra flera gånger mvh / monica

    Lennart_58 9 augusti 2009

    Jag är ingen hejare på att baka, men ett bra recept gör halva jobbet, tack. Lennart.

    Lena 20 september 2009

    Hejsan! Tack för ett kanon recept. Min familj tyckte att det var ett kanon gott bröd. Så av oss får du en stark femma. Mvh Lena med familj

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben