Runda Rågkakor

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Enkelt bröd med fint rågmjöl (fullkornsmjöl av råg)

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 dl surdeg (kan uteslutas)
  • 1 msk margarin flytande eller rumstempererat
  • 2 msk honung eller mörk brödsirap
  • 1½ tsk salt
  • 1 msk mald kummin
  • ½ msk ättiksprit
  • 5 dl vetemjöl
  • 8 dl fint rågmjöl
  • Instruktioner

    Lös jästen i det fingervarma vattnet. (Tillsätt surdegen om du har någon) Blanda ner resterande ingredienser. Knåda kraftigt. Jäs 40 min övertäckt. Knåda på mjölat bord. Dela i 4 delar. Forma till 4 bollar och kavla lätt till 16 cm i diameter. Jäs på plåten övertäckt i 30 min. Värm ugnen till 225 grader. Grädda i 12-14 minuter. Låt svalna under duk.

    Liknande recept

    5
    1 d 2 h 50 min
    16
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben