Runda rågkakor

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 55 minuter

Godare än dom man köper.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, 37 grader
  • 25 g smör
  • 2 msk mörk sirap
  • 1 msk ättiksprit
  • 1½ tsk salt
  • 4 dl grovt rågmjöl
  • 7-8 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen lösts upp. Klicka i mjukt smör och tillsätt sirap, ättiksprit, salt, rågmjöl och det mesta av vetemjölet.
    2. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Jäs övertäckt i 40 minuter. Ta upp den på mjölat bakbord och dela i 4 bitar.
    3. Rulla runda bullar och kavla ut dem till kakor, 18 cm i diameter. Nagga med en gaffel och jäs i 45 minuter. Grädda i 225°C i 15 min.
    4. Pensla med vatten efter gräddningen.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    5
    1 d 2 h 50 min
    16
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben