Rågsiktslimpor med solrosfrön

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

En saftig och god limpa som lätt blir en favorit

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin (alt 1 dl flytande margarin)
  • 50 g jäst (1 paket)
  • 12 dl mjölk
  • 1 msk salt
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl solrosfrön
  • 2 kg rågsikt
  • Instruktioner

    1. Smält fettet i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt) Smula ner jästen i en stor bunke. Rör ut jästen med vätskan och blanda ner salt och sirap och häll i nästan hela påsen mjöl samt solrosfröna. Spara 2-3 dl rågsikt till utbakningen.
    2. Arbeta ihop till en smidig deg. Häll ut degen på bakbordet och knåda ihop allt.
    3. Jäs under bakduk i bunken ca 60 minuter.
    4. Ta upp degen på bordet och knåda den lätt. Dela degen i 3-4 längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
    5. Jäs på plåten i ca 40 minuter under en duk
    6. Grädda limporna i 200 grader i nedre delen av ugnen i ca 55-60 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben