14 dl rågsikt eller 7 dl rågsikt+ 7 dl vetemjöl special
25 gram margarin
½ dl ljus baksirap
1 msk flingsalt
1 msk kummin eller fänkål
Instruktioner
Lägg mjöl och salt i i beredningsskålen och blanda.
Klicka i margarinet och häll i sirap och kryddor. Blanda lätt.
Smula ner jästen och häll på den rumsvarma mjölken. Arbeta 8 minuter i maskin eller 15 minuter för hand. Jäs i 30 minuter
Förvärm ugnen på 225 grader.
Baka ut till två limpor som läggs i smorda formar.
Jäs ytterligare 30 minuter.
Skåra bröden lätt på längden. Grädda 30-35 minuter. Pensla de färdiga bröden med vatten.
För glansig skorpa kan man ha i lite smält smör i vattnet.
Låt svalna under duk.
Nu har jag bakat limporna de blev mycket lyckade.
Här i Finland finns inte rågsikt så jag tog hälften råg och hälften vetemjöl.
Blev riktigt bra , ska nog göra dem flera ggr.
Jag ger 5 poäng.
Vänliga hälsningar Berit.
Nu har jag bakat limporna de blev mycket lyckade. Här i Finland finns inte rågsikt så jag tog hälften råg och hälften vetemjöl. Blev riktigt bra , ska nog göra dem flera ggr. Jag ger 5 poäng. Vänliga hälsningar Berit.