Rågsiktslimpor

Serverar: 2 portioner

Tid: 2 timmar

Ett gammalt recept i modern tappning

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • ½ liter mjölk
  • 14 dl rågsikt eller 7 dl rågsikt+ 7 dl vetemjöl special
  • 25 gram margarin
  • ½ dl ljus baksirap
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk kummin eller fänkål
  • Instruktioner

    1. Lägg mjöl och salt i i beredningsskålen och blanda. Klicka i margarinet och häll i sirap och kryddor. Blanda lätt.
    2. Smula ner jästen och häll på den rumsvarma mjölken. Arbeta 8 minuter i maskin eller 15 minuter för hand. Jäs i 30 minuter
    3. Förvärm ugnen på 225 grader. Baka ut till två limpor som läggs i smorda formar. Jäs ytterligare 30 minuter.
    4. Skåra bröden lätt på längden. Grädda 30-35 minuter. Pensla de färdiga bröden med vatten. För glansig skorpa kan man ha i lite smält smör i vattnet. Låt svalna under duk.

    Liknande recept

    5
    1 h 45 min
    1

    Kommentarer (1)

    barabbas 20 maj 2009

    Nu har jag bakat limporna de blev mycket lyckade. Här i Finland finns inte rågsikt så jag tog hälften råg och hälften vetemjöl. Blev riktigt bra , ska nog göra dem flera ggr. Jag ger 5 poäng. Vänliga hälsningar Berit.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben