Rågsiktslimpa med linfrö och kross

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Nyttigt och gott

Ingredienser

  • 4 ½ dl vatten
  • ½ dl soja
  • 2 msk linfrö
  • 2 msk krossad råg
  • 50 g jäst
  • 1 msk olja
  • 3 msk sirap, gärna brödsirap
  • ½ tsk salt
  • 6 dl vetemjöl
  • 7-8 dl rågsikt
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten, soja, linfrö och kross. Häll blandningen i en bunke och låt svalna till 37° (fingervarmt). Smula ner jästen i bunken och rör ut den. Blanda i olja, sirap, salt och nästan allt mjöl. Knåda degen ordentligt, gärna med hushållsmaskin. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 minuter.
    2. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma 2 avlånga limpor. Lägg på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 175°. Jäs övertäckta ca 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen 25 - 30 minuter. Låt brödet svalna på galler under bakduk.
    3. Koka upp vatten, soja, linfrö och kross. Häll blandningen i en bunke och låt svalna till 37° (fingervarmt). Smula ner jästen i bunken och rör ut den. Blanda i olja, sirap, salt och nästan allt mjöl. Knåda degen ordentligt, gärna med hushållsmaskin. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 minuter.
    4. Ugnstemperatur 175º

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben