Inga-Britts rågsiktslimpor

Serverar: 4 portioner

Goda limpor som går åt fort.

Ingredienser

  • 1 l mjölk
  • 100 g margarin eller olja
  • 100 g jäst
  • 1 dl sirap
  • 2 msk salt
  • 1 dl fibrex
  • ca 14 dl rågsikt
  • ca 14 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Smält margarinet. Häll i mjölken.Ljumma till 37grader. Rör ut jästen i lite av degspadet. Blanda ihop degspad, jäst, salt, sirap och häll i fibrex. Låt detta stå och dra i några minuter. Blanda i mjölsorterna. Det blir en ganska stabbig deg. Jäs i 30-40 min Baka ut till 4 släta limpor. Lägg i långpanna och pensla med lite matolja mellan limporna. De blir lättare att dela sedan. Jäs bröden väl ca 40 min. Sätt in bröden i 250 grader varm ugn men sänk genast till 200 grader och grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 min. Pensla bröden med lite sirap utrört i vatten och låt kallna utan bakduk.

    Liknande recept

    5
    1 h 45 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben