Inga-Britts favoritgratäng

Serverar: 4 portioner

Rotfrukter igen, men det är så gott.

Ingredienser

  • 1 stor hackad gul lök
  • 300 g köttfärs
  • 1­-2 msk smör eller margarin
  • 200 g morötter
  • ca 200 g rotselleri
  • ca 150 g palsternacka
  • ca 100 g kålrot
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2­-3 ägg
  • Riven ost
  • Instruktioner

    Ugn: 200 grader. Ansa rotfrukterna och strimla dem. Förväll dem i ca 2-­3 minuter i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av. Bryn löken tillsammans med färsen under omrörning tills färsen är smulig. Krydda med tomatpuré, salt och svartpeppar. Varva rotsaker och färsröra i en smord ugnssäker form. Vispa upp äggen och häll i formen. Strö över riven ost och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Servera ex. med kokt pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben