Lättbakat och gott bröd, som håller sig mjukt och färskt i flera dagar. Givetvis går de att byta ut havremjölken mot vanlig mjölk och mjölkfria margarinet mot vanligt margarin eller smör.
Ingredienser
50 g mjölkfritt margarin
5 dl havremjölk (oatly)
1 pkt jäst
½ msk salt
½ dl sirap
1 msk stött fänkål
1 msk stött anis
ca 1,4 l rågsikt
Instruktioner
- Smält matfettet i kastrull. Häll i vätskan och värm till 37 grader.
- Smula jästen i degbunke. Häll över vätskan och rör ut jästen. Häll i allt utom mjölet. Rör om.
- Ta i hälften av mjölet. Blanda. Sedan häller du i lite i taget och knådar till en deg. (Gör den hellre för kladdig innan jäsning,så kan du knåda i lite mer mjöl vid utbakning.)
- Låt jäsa under bakduk i ca 40 min. Hellre mer än mindre!
- Dela degen på 3 och baka ut till smala långa limpor. Lägg på bakplåtspapper. Skåra bröden. Låt jäsa under bakduk ytterligare ca 30 min.
- Baka av i 225 graders värme i ca 8 - 10 minuter. Låt svalna på galler under en duk.
Liknande recept
Kommentarer (0)