Mjölkfria rågsiktslimpor

Serverar: 3 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Lättbakat och gott bröd, som håller sig mjukt och färskt i flera dagar. Givetvis går de att byta ut havremjölken mot vanlig mjölk och mjölkfria margarinet mot vanligt margarin eller smör.

Ingredienser

  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 5 dl havremjölk (oatly)
  • 1 pkt jäst
  • ½ msk salt
  • ½ dl sirap
  • 1 msk stött fänkål
  • 1 msk stött anis
  • ca 1,4 l rågsikt
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet i kastrull. Häll i vätskan och värm till 37 grader.
    2. Smula jästen i degbunke. Häll över vätskan och rör ut jästen. Häll i allt utom mjölet. Rör om.
    3. Ta i hälften av mjölet. Blanda. Sedan häller du i lite i taget och knådar till en deg. (Gör den hellre för kladdig innan jäsning,så kan du knåda i lite mer mjöl vid utbakning.)
    4. Låt jäsa under bakduk i ca 40 min. Hellre mer än mindre!
    5. Dela degen på 3 och baka ut till smala långa limpor. Lägg på bakplåtspapper. Skåra bröden. Låt jäsa under bakduk ytterligare ca 30 min.
    6. Baka av i 225 graders värme i ca 8 - 10 minuter. Låt svalna på galler under en duk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben