Dinkellimpa med blåbär & solrosfrön

Serverar: 1 portioner

Gott och nyttigt bröd som bakas på bikarbonat istället för jäst.

Ingredienser

  • 2 dl nakenhavre eller fiberhavregryn
  • 6 dl dinkelmjöl
  • 1/2 dl krossat linfrö
  • 1 dl torkade, hackade aprikoser
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 nypor flingsalt
  • 3 dl mild lättyoghurt
  • 1 dl vatten
  • 1 dl blåbär, färska/frysta
  • 1 msk kanel
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 msk kallpressad rapsolja + lite extra att smörja formen med
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner yoghurt, blåbär, vatten och rapsolja. Blanda väl. Smörj en limpform med lite rapsolja. Häll över smeten/degen. När man bakar på dinkel är degen kladdig. Det ska den vara. Då blir brödet saftigt. Grädda brödet i formen längst ner i ugnen i ca 1 1/2 timma. Ta ur brödet och låt det svalna på galler.
    2. Perfekt att frysa in i skivor och ta fram som nybakat varje frukost.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    evaldo 28 januari 2008

    Ser god ut

    leto 27 mars 2012

    Har bakat detta bröd. Å så gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben