Mammas bästa banankaka

Serverar: 12-16 portioner

Tid: 1 timme

En härlig banankaka från Årets hembakare 2007

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2 msk mjölk
  • 3 dl strösocker
  • 1/4 tsk salt
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 2 äggulor
  • 2 bananer
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 äggvitor
  • Ev kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Tillsätt mjölk, socker, salt, vaniljsocker och äggulor. Mosa bananerna ordentligt och rör ner dem. Blanda samman mjöl och bikarbonat och rör ner det i smeten. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i en välsmord, bröad slät 2 liters form och grädda i 175 grader 45-50 minuter.
    2. Låt kakan svalna något i formen innand den vänds upp på ett fat. Dekorera ev med kokosflingor.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1

    Kommentarer (1)

    blumsan 28 oktober 2012

    Men My good vilken good banankaka!! Gubben smiskar så det står härliga till, å det e bra betyg hihi den här blire absolut fler gånger. Å enkel att göra :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben