Banankaka med cappuccino

Serverar: 8-10 portioner

Kakan innehåller dessutom pecannötter och mörk choklad. Cappuccinopulvret är även gott att använda i kakor, som i det här fallet, inte bara i drinkar eller som kaffe.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 2 dl råsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk vatten
  • 4 portionspåsar cappuccinopulver
  • 31/3 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 80 g hackad mörk choklad
  • 75 g pecannötter
  • 3 bananer
  • Instruktioner

    1. Rumstemperera smör och ägg i ca 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smöret med socker och vaniljsocker till en porös och luftig massa. Rör ner äggen ett och ett. Koka upp vattnet eller värm det i mikro. Tillsätt cappuccinopulvret och rör ut det tills det löst sig. Tillsätt det till smeten. Sikta i mjöl och bakpulver. Blanda i chokladen och nötterna.
    2. Halvera bananerna på längden och skiva dem. Smöra och bröa formen. Häll i smeten och jömna till den.
    3. Tryck i bananskivorna. Strö råsocker över och grädda i 40-50 minuter. Prova med en sticka att kakan är genombakad.
    4. Pudra florsocker över kakan vid servering.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (1)

    Maahl 8 december 2008

    Den här kakan är beroendeframkallande!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben