Kakan innehåller dessutom pecannötter och mörk choklad.
Cappuccinopulvret är även gott att använda i kakor, som i det här fallet, inte bara i drinkar eller som kaffe.
Ingredienser
200 g smör
4 ägg
2 dl råsocker
1 msk vaniljsocker
3 msk vatten
4 portionspåsar cappuccinopulver
31/3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
80 g hackad mörk choklad
75 g pecannötter
3 bananer
Instruktioner
- Rumstemperera smör och ägg i ca 1 timme.
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smöret med socker och vaniljsocker till en porös och luftig massa.
Rör ner äggen ett och ett.
Koka upp vattnet eller värm det i mikro. Tillsätt cappuccinopulvret och rör ut det tills det löst sig. Tillsätt det till smeten.
Sikta i mjöl och bakpulver. Blanda i chokladen och nötterna.
- Halvera bananerna på längden och skiva dem.
Smöra och bröa formen. Häll i smeten och jömna till den.
- Tryck i bananskivorna. Strö råsocker över och grädda i 40-50 minuter. Prova med en sticka att kakan är genombakad.
- Pudra florsocker över kakan vid servering.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Den här kakan är beroendeframkallande!